INFORMATION

Leverans och villkor

Frakt inom Sverige är inkluderad i priset. Jag tar själv hand om att paketera alla konstverk/ smycken och skicka iväg till din adress du uppger vid köp/ beställning.

Räkna med 7- 14 arbetsdagar för leveranstid. 

INGEN RETUR ELLER BYTESRÄTT! Tänk efter och sov på saken innan du köper något, så att du blir riktigt nöjd 🙂 

Jag packar in varan omsorgsfullt, men om den skulle nå dig trasig eller skadad så kontakta mig direkt, i så fall helst via telefon så jag kan hjälpa dig snabbare. Konst på papper kommer i platt paket (ej i rulle). Canvas är redan spänd på träram och kommer också i platt paket. Smycken kommer i vadderat kuvert. 

Tänk på att färgen och ljusstyrkan på en datorskärm inte alltid återger exakt färg som konstverket har i verkligheten. Själva strukturen på papper och canvas kan också se annorlunda ut på bild. Hör av dig om du är osäker eller behöver smakråd/ hjälp. Alla konstverk är unika och i original. Måtten på tavlor och teckningar är alltid utskrivna så att du vet storleken. Smycken har justerbart lås om inget annat anges i beskrivningen.

Villkor för alla konstverk: Får ej kopieras, fotas, scannas in, skrivas ut eller tryckas upp -i syfte att säljas/ spridas. Får ej säljas/ spridas varesig i digitalt eller tryckt format. Hör gärna av dig om du har frågor kring detta.

Villkor för beställd fotokonst: Du köper digitalt konstverk på beställning som levereras via email i .jpg fil format. Du skickar en bild som du tagit själv eller har fulla rättigheter till (inga bilder från en fotograf utan dennes tillåtelse). Fotokonsten jag gör med din/ dina bilder får användas till ditt företags hemsida/ sociala medier/ företagets material, om du beställt den digitala konsten för detta ändamål och vi kommit överens via email vid beställningen. Får användas till dina privata sociala medier. Får skrivas ut endast för privat bruk. Får ej säljas/ spridas vidare varesig i digitalt eller tryckt format. Hör gärna av dig om du har frågor kring beställning av unik fotokonst!
Vill du ha konstverk eller smycken levererat utomlands? Maila mig innan du beställer, så får vi komma överens om vad som är möjligt vad gäller leveranstid och betalning för frakten utom Sverige. Du står för den extra fraktkostnaden det innebär att skicka paketet till dig. Hör av dig så ordnar vi något som passar oss båda.
 
Vill du själv hämta upp konstverk eller smycken du handlat? Det går bra, men det kostar ändå detsamma. Hämtning sker enligt överenskommelse och kan anordnas i västra Göteborg. Maila eller ring till mig om du vill hämta upp konstverk själv, så vi kan bestämma något tillsammans. 

Materialval konst

Akrylfärg från Daler & Rowney samt från Amsterdam All Acrylics. Daler & Rowney’s färg är en hållbar, vattenbaserad akryl utan lösningsmedel, den tillverkas i England. Amsterdam akrylfärg har bindningsmedel av 100% akrylharts som gör den hållbar och den har pigmentet utan tungmetaller, tillverkas i Nederländerna.

Pennor och sprayfärg använder jag ofta för detaljer och effekter. Posca uni pennor (vattenbaserat bläck, heltäckande). Liquitex sprayfärg (högpigmenterad, vattenbaserad akrylspray) samt Liquitex akrylpennor (vattenbaserad akryl, heltäckande).

Canvas i 100 % bomull som är fri från syra och klor väljer jag till mina tavlor med akrylfärg. 

Papper använder jag när jag gör teckningar med bläck och ev. lite mindre akrylfärg. Daler & Rowney “system 3″ akrylpapper, 230 g, fin vävd struktur på ena sidan som passar när jag använder akrylfärg och slät på andra sidan som passar till teckningar med bara bläck. Fritt från syra och tillverkas i England.

Materialval smycken 

Vaxad polyestertråd från Linhastia, märket från Brazilien som tillverkar högkvalitativ tråd för makramé och annan smycketillverkning. Jag väljer denna tråd då den tål vatten, saltvatten och sol. Den är slitstark, håller formen och färgen väl. Undvik gärna tvål, schampo balsam och parfymer eller lotion med kemiska ingredienser, så håller ditt smycke längre.

Kauri Snäckor. En av naturens egna smycken, vackra ”Cowrie Shells” från Costa Rica.

Ädelstenar. Också något av de vackraste vi finner i naturen och ett själklart val för mina smycken. Rå eller slipade, olika inköpsställen och olika ursprung. För varje enskilt smycke kommer det stå mer om stenen, så du lär känna dess egenskaper och kan göra ett bra val. Ädelstenar görs enkelt rent / får tillbaka lyster med vatten som du lägger lite salt i, du kan torka av stenen med luddfritt tyg eller låta den torka i solen, stenar lyser klarare om det får vara i dagsljus snarare än i mörka lådor och garderober.

Silver, koppar samt guldtråd använder jag för vissa smycken då jag virar in kristaller. Dessa metaller ger både en fin stil på smycket samt aktiverar stenens förmåga ytterligare. Metallernas egenskaper förhöjer stenens elektromagnetiska fält som inverkar positivt på människans energifält. Vissa koppartrådar är pläterade i guld, rosé guld eller silver, medans vissa är trådar är gjorda av rent silver. Det kommer stå på produktbeskrivningen för varje enskilt smycke vad det är för tråd.

Band i mocka imitation använder jag för vissa smycken, halsband och amuletter.

Pärlor, berlocker, detaljer och hängen som jag gör vissa smycken med är nyinköpta i Costa Rica, eller så är dem second hand, från gamla smycken som skänkts till mig eller köpts second hand. Köper du ett smycke med second hand delar kommer det stå på den varans produktbeskrivning. Att arbeta med second hand delar är ett sätt för mig att använda det som redan finns för att visa hur vi kreativt kan återskapa och förfina utan att ständigt göra nyproduktion. De flesta av dessa detaljer är i mässing, även det kommer stå i produktbeskrivningen.

Packmaterial

Väljs med omsorg för miljön. Allt material är återvunnet: alla kuvert, kartonger och även plasten, som måste användas för att inte få skador, repor eller fuktskador i frakten. Etiketter är det enda som inte är återvunnet, men de är ej blekta i klor och innehåller klister utan lösningsmedel. Som nämnt ovan kan du också hämta dina varor själv vid överenskommelse, då behöver inget packmaterial alls användas… Återanvänd gärna packmaterialet till något annat, eller källsortera det.